Toți copiii plâng și se mai lasă din când în când la podea când nu primesc jucăria preferată sau când se insistă să mănânce tot din farfurie. Problemele apar când aceste comportamente duc la stiluri de viață restrictive, dictate de aceste comportamente, care devin în cele din urmă o normă pentru prea multe familii.
Deși diagnosticul de autism nu este dependent de comportamentele problematice, cum ar fi plânsul excesiv și trântitul pe jos, lovitul, mușcatul, aruncatul cu obiecte, auto-vătămarea, unul sau mai multe dintre aceste tipuri de probleme apar la un moment dat în viața copilului și a familiei lui.
O soluție recentă pentru abordarea comportamentului problematic al copiilor cu autism a fost propusă de Dr. Gregory Hanley. Procesul implică înțelegerea rapidă și în siguranță a factorilor care motivează aceste comportamente problematice și apoi utilizarea acestor informații pentru a dezvolta un anumit repertoriu de abilități de comunicare în aceleași condiții în care a fost învățat comportamentul problema. Procesul conduce la o intervenție capabilă să elimine comportamentul problematic atunci când este realizată de persoanele apropiate, în contextele vieții de zi cu zi, pe perioade lungi de timp.
Obiectivele cursului
- Participantul ar trebui să poată să descrie procesului practic de analiză funcțională, compus dintr-un interviu deschis și o analiză test-control pentru stabilirea funcției/funcțiilor comportamentului problematic.
- Participantul ar trebui să poată să descrie abilitățile critice care ar trebui predate progresiv și etapele pentru menținerea acestor abilități pentru a preveni reapariția comportamentului problematic.
- Participantul ar trebui să poată să descrie procesul de transfer la alte persoane și în alte contexte relevante.
Lecții:
- Analiza funcțională (2 ore)
- Program de intervenție (2 ore 34 min.)
Reviews
There are no reviews yet.